Golden sunbird, where did you go?

Jahapp, vad har jag gjort den senaste tiden? Inte jobbat iaf. Jag har gått från att vara sjukt uttråkad efter att blivit ordinerad vila av lärare, läkare, personal på Golden Monkey osv. Att vara sängliggandes är tråkigt. Och då försvinner ju hostan och allt annat. Så efter en hel dags vila känner jag mig på topp. Men så anstränger jag mig och är tillbaka på ruta ett. Lärarna släpade mig till sjukan för att testa mig mot malaria och det hade jag icke. Jag tar faktiskt Malaria-medecin. Läkaren gav mig godis att äta i sju dagar iaf.
 
Så i fredags tog Sheba mig till Kabale för lite relax-time. Vi stannade några gånger på vägen för att ta kort på utsikten och bara chilla. Framme i Kabale åt vi lunch och snacka och sen tog han mig till White Horse Inn som var ett hotell på höjden med jättefin trädgård och fin utsikt. Han drack lite öl, och jag drack vatten då jag fortfarande hade min fantastiska förkylning. Efteråt ringde han en kamrat som skulle köra oss tillbaka då han hade druckit. De körde mig till mitt hotel där jag blev tillsagd minst två timmars vila dvs. sömn innan middagsdags. Jag tackade Sheba för dagen och gick och la mig. Vakna sen av att Aphia och Denis kom för att ta mig på middag. Igår, lördag åkte vi båt till en ö för att relaxa. Vi tog med oss Robert. Jättemysig och fin ö. Men det var skittråkigt och tyst.Vi kollade på fåglar. Jag såg en sunbird och det resultera i att jag gick runt och nynna på LCTRISC's låt Sunbird (LCTRISC – Sunbird). Vi stannade där en stund och käka lunch och åkte sen tillbaka. Tror att jag kan uppskatta det mer när jag känner för att komma bort och slappna av... :P Vi åkte sen runt sjön Bunyonyi. Åkte till olika hotell för att relaxa. Men relaxa är som sagt inte min grej haha... Däremot, något som ÄR min grej är skogen!!!!! Dit vi åkte idag. Jag ville aldrig lämna. Det var helt fantastiskt. Underbart. Galet!!! Jag ska tillbaka dit nån dag, och bo där en helg och bara njuta av skogen - skogen är relax för mig tror jag.
 
Vi såg en jättesällsynt fågel tydligen. Jag tog kort på den, men det blev ingen bra bild. Den var fin iaf. Tydligen kommer många fågelskådare hit för att skåda den men många misslyckas. Tur att just jag av alla fick se den, eller tre stycken faktiskt då de chillade på gren tillsammans! Gjorde lite research på google, här är den; Great Blue Turaco  
Vi såg även jättemånga apor!!! och jag tog kort på två av dem bara. En gång var en svart liten black and white colobus monkey precis nedanför oss vid bilen. Jag var i ett OMG-state att jag glömde bort att kameran var i min hand. Haha. Halva färden upp lät följande:
-Stop!!! A monkey!!!
*bilen stannar... åker igen*
-Waaait, stop, a MONKEY!!!!
*bilen stannar... åker igen*
-TWO MONKEYS!!! STOP!
*Bilen stannar, och åker igen*
-Stooooop!!! A... squirrel!!! OMG!!! So many squirrels!! (jag trodde först att det var en mini-apa, men när jag insåg att det bara var en ekorre kunde jag ju inte sluta). 
 
Efter att ha spanat apor ett tag var vi på elefantspaning. De visade mig vart elefanterna gått då vi såg många stora träd som var nedtrampade. Sen hittade vi färskt bajs!! Det tyckte jag var jättekul, för det betydde ju att elefant varit där och bajsat för bara några timmar sen!
 
Tydlig linje där skogen börjar.
Ser ni aporna?! L'Hoest's Monkey
GISSA BAJSET!!! :D
Bwindi Forest National Park
 
Jag ska garanterat tillbaka. Jag vill se babianer och schimpanser, och jag vill även spåra bergsgorillorna! 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback