Veckan som gått :)

Måndag: Paket från Sverige <3
I måndags var jag i skolan i knappt två timmar. Kände mig inte tip-top.  Vandrade över till Traveler's Rest tillsammans med Baker och Barnabas istället där de drack öl och jag läsk. Jag kunde inte för hela världen förstå hur de kunde dricka kl 13 mitt på dagen, på en måndag dessutom. De skrattade bara. Vi traskade sen till postkontoret där det visade sig att jag har fått paket :D Glädje!! jag skuttade och hoppa som en dåre när postmannen kom med paketet. Men den glädjen avtog när han inte ville ge mig paketet för att Sheba inte betalat för postboxen.... -.- Så jag ringde Sheba och skällde på honom och han skickade Jackson. Öppnade paketet som var från Sara, Allyne och Sabina och fann en massa godsaker, lite hårgrejer och BALSAM!!!  Tack tack tjejer, ni är bäst <3 

CHOKLAD, lösgodis, snacks, hårgrejer, shampoo och balsam (som inte finns i bild). Efter första användningen av balsamet fick jag en massa komplimanger ;)
 
Efter det var det tänkt att jag, Barnabas och Baker skulle äta lunch. Men Christine från Mother Mary (Chrispine, Nobert. Desire och Pamelas mamma) ringde och ville komma och hälsa på mig. Så hon och Pamela kom tillsammans med Bridget, en lärare från Mother Mary. De hade med sig en massa gula bananer och några äpplen som en krya på dig present till mig :) Gullon. Dock var det väldigt mycket så jag delade med mig till personalen här på Golden. Men jag sparade ett äpple och en banan till mig som jag la i en påse och la längst ner i kylskåpet här i receptionen.
 Senare på kvällen hade vi hade en avskedsmiddag för Gabe från New York som varit här och besökt Max. En mycket trevlig filur. Middagen var trevlig då det bara var "Golden Monkey-familjen", dvs. personalen plus de som är här typ hela tiden. Sheba höll tal, det var en massa dans och en sjujäla massa fylla.  Men det var kul. I och med att det var måndag så skulle jag upp och till skolan dagen efter och det gick väl sådär.
 
 
Tisdag
Väcktes av en frustandes Blanket utanför min dörr. Hon gjorde en massa konstiga hostljud, lät som om hon höll på att kvävas av nånting så jag sköt upp från sängen och slängde snabbt på mig kläder. Och där ser jag en massa klickar av matrester, saliv och slemäckel... jaa.. hon har har fått i sig nånting kasst och får inte ur det. stackarn. Jag tröstade henne lite med kött och hoppade sen in i duschen. Gick in till Max för att vara lite skadeglad över hans baksmälla. Hade sen frukost med Gabe innan jag skulle packa min väska och åka till skolan. När jag skulle hämta min frukt ur kylskåpet så saknades en banan.. hmm!! Den skyldiga var visst Gabe, men han gav mig en chocolate peanut bar som ersättning. Win! Blev sen bjuden på lunch av T.Resty. Vi åt såklart Chips omelette! Och av alla chips omelettes jag ätit här i Uganda så är den i byn godast, och billigast. Den kostar drygt en femma! Godliva blev också bjuden, hon kom med en gigantisk avocado!
 

Granola bar från Gabe!! :)

Gigantiska avocadosar och en chips omelette!
 
Onsdag: Första hembesöken och puppy love!
Jag åkte ut till byn på onsdagen och mötte upp T-Silver och Denis. Vi var i deras by och de bor i bergen så jag flåsade och hade mig hela vägen upp. Och vägen var bedrövlig dit. Kom inte fram med boda boda då regnet hade gjort att det ramlat träd och jord från berget och blockerade hela vägen så vi fick skjuta och knuffa motorcykeln genom lera för att komma fram. Mina converse var inte glada på mig efteråt. Väl framme en sisådär 20 minuter försent gick vi till första tjejen. En föräldralös flicka som bor hos Silvers föräldrar sen typ 8 år tillbaka. Är inte alls förvånad att Silver och hans familj tagit in henne... Efter det besöket gick vi vidare till ett syskonpar som bodde med deras mamma i ett litet hus. 

Min kärlek för små valpar och hundar i allmänhet är ganska så känd här. Så fort jagfår chansen så visar jag ala bilder på Blanket, Bonnie, andra hundar osv. Jag fick höra från T.Tom att T.Peter visste vart det fanns valpar. Peter gillar inte valpar så han ville först inte ta mig dit, men efter lite tjat och extra mycket fladdrande ögronfransar så gick han med på att ta mig till byn för att titta på valparna. T.Tom och T.Beata hängde på. och jag har nog inte skrattat så mycket som jag gjorde då under vår promenad till byn. Peter kan göra mig knäpp med hans ständiga trams. Jag har varit rätt nere och deppig senaste tiden då jag har haft hemlängtan, varit förkyld samt u-landsproblems-tankar så Beata och Tom var lättade över att höra mig skratta för första gången på länge. Vi vandrade i typ en timme tills vi kom fram till huset där det visade sig att de precis sålt den sista valpen.  Men de visste någon som hade valpar en bit bort. Vi gick i en timme till innan vi fann rätt och där var två fina valpar!!! Jag dog valp-döden. Jag gullade lite med valparna och försökte övertala ägarna att ge mig valpen. Icke. Peter frågade mig om vilket kön ena var och jag sa att jag inte visste..
Peter: why don't you check?
Jag: No, you do it!
Peter gick fram och lyfte på valpens svans och SNAP! Jag förevigade ögonblicket och skrek: PETER WITH A PUPPY!!! varpå Beata och Tom brister ut i skratt. och Peter börjar gnälla över att jag lurade honom hahaha. Så nu har jag visat bilden på Peter och puppy för alla lärare. Han är den som uttalat sig mest om hund-hatet. Men han tycker om denna hund har han sagt! 
 
Puppies and mummy-dog!
Kolla finaste puppy! Han heter numera Bobby <3
Peter tar reda på könet!
 

Torsdag: Puppy-LOVE!

Japp, fick sno med mig puppy!! Mannen i huset fick höra att en Muzungo varit till hans hem och kom till skolan och sa att han mer än gärna ger lilla valpen till mig då han kände sig ärad över att ha en muzungo i sitt hem. Jag var inte sen med att springa till Peter för att berätta denna goda nyhet. Peter lät mig och Tom låna hans motor bike för att hämta puppy. När jag och Tom åkte iväg åkte Tom mot byn och jag säger "Where are you going? We have to go to town and by a blanket first!!!"
Tom: A blanket? Why?
Jag: To carry it in..
Tom: We can just get a box. It's free.
Jag: No, I want to get the puppy a blanket. A puppy has to have a blanket!! Bonnie has a blanket, and Blanket has a blanket and puppy needs a blanket as well!!
Tom skakade på huvet och vände. Efter att jag köpt min filt åkte vi till byn. På vägen dit fann vi en översvämning som Tom envist skulle åka igenom och såklart hamnade vi i vatten upp till knäna. Jag skrattade dock väldigt mycket.
Tom i översvämningen
 
Åkte sen och hämta valpen, snodde in han i den nyköpta filten och åkte tillbaka mot Mutolere. 
I byn började folket skratta och peka och efter en stund frågar jag Tom varför de skrattar och han förklarade att det var pga filten... hahah... vilken dåre köper en filt åt en hund..?
Bobby i hans nya filt!
 
Gick sen till skolan med min lilla valp och visade den för Lillian som vart överlycklig, för valpen var ju till henne. Alla elever sprang ut från klassrummet och jag la ner puppy i gräset och jag och Lillian bestämde oss för Bobby. Jag ville ha ett namn som började på B som Blanket och Bonnie och Lillian bestämde då Bobby :) När han fick sitt namn sa jag med bebisröst: Welcome to Mutolere Bobby!!!! och alla runtomkring mig började skratta. hahah, jag la sen Bobby i personalrummet innan jag gick ner till byn med Tom för att äta sen lunch. Det fick bli matbananer, posho och get. Jag orkade inte äta allt så jag fick med mig en doggybag till Bobby som han glatt tog emot. Hade sen datalektion med Silver och Tom där de fick lära sig att göra tabeller.
Lärarna kom sen till mig och sa att Bobby försöker rymma från personalrummet och ingen vågar röra honom haha. Så jag sprang upp till personalrummet och då har Beata och Peter följt efter valpen för att hålla pejl på honom men det visade sig bara att han ville kissa. När han var klar gick han tillbaka till personalrummet och la sig på filten. Duktiiii Bobby!! Vi la han sen i en korg och han vandrade iväg.
"Amakabga we", ett av mina och Peters många interna skämt.
 
 
Fredag: Hembesök #2
Hela dagen i skolan gick elever och sa "How is Bobby???" "Where is Bobby?" hahah söta. Men enligt Lillian är Bobby jätteduktig. Han är lugn och han säger till när han vill släppa på trycket :) hihihi. Mot eftermiddagen började jag bli dålig så jag åkte hem efter min datalektion med John och Eva. Gick även på hembesök med
Lilian. Vid första hemmet var inte mormodern hemma. Istället gick vi och hälsa på grannen, som är Rachels (en av barnen som går vid Mother Mary's, som är sponsrad av Hanna från Falun) mormor. Rachels mormor är nog den finaste damen jag träffat på länge. När vi kom satt hon på marken och läste högt ur en bok och skrattade högt. Hon vart helt till sig när hon såg mig och sa att hon sett mig åka här fram och tillbaka en del. Hon bjöd oss in till hennes hem och jag visade bilder på Racher för henne och hon började gråta och tacka mig en massa och jag började såklart också gråta haha. Efter det besöket gick vi vidare till nästa hembesök hos en familj bestående av en mamma och två döttrar. De hyr ett litet boende och delar på en sjabbig madrass. Huset var så lortigt och jag vet inte riktigt vad som kommer hända dem nu i framtiden då mamman har skadat sig i armen och kan inte jobba längre... Pappan i familjen sålde deras land för 9 år sen, tog pengarna och stack.... äckel.
 
Senare på kvällen hände inte så mycket, de amerikanska läkarna hade en förlovningsfest här. Erin, en av läkarna, blev överraskad av hennes pojkvän som flygit från USA för att fria. De andra läkarna hade hjälpt honom att planera allt och det blev jättelyckat. Jag var med och trumma lite framför brasan innan jag drog mig tillbaka. Gick och la mig strax efter 9-tiden haha. 
 
Sådär, skriver om lördagen och söndagen imorgon då det kommer lite fler bilder :)

Matpanik och bilder.

Jag har typ matpanik här. Jag vet inte längre vad jag vill äta. Jag har nog gått igenom hela menyn här. Och jag äter typ grillad kyckling varje dag. Tidigare i veckan var jag och handla. Men jag är ingen matlagningskung precis. De har ingen créme fraiche, eller något som liknar det. Alltså ingen matlagningsyoghurt, grädde, gräddfil osv osv.  Jag ska kolla hos de andra indierna dock. De har majonnäs. Kul. Så min "matlagning" blev toast med tonfiskröra... Nu ska jag läsa matbloggar och pina mig själv lite mer. Men här är lite bilder från min iPhone;
 
Staff of Golden Monkey: Octavia, Phiona och Sandra :)
 
Våran nattvakt Bosco. Så Allyne, oroa dig inte, inget kan hända när vi har våran nattvakt här! Jag kan dock inte se honom slå ner någon tjuv. Men han sa att han kan skrika väldigt högt om en tjuv kommer haha.
 
Barnabas matar Bosco #2 med pork.
Jag, Baker och Pam äter pork och dricker öl.
 
Judith och jag :)
 
Nu ska jag äta pannkakor till frukost :) 

Liar, liar, your pants on fire

-It's okay, you can go to sleep. I can handle the reception for you! And Bosco, you can go to sleep too. I can be the night watch man for tonight!
-Really?
-Yes, I already talked to Sheba. He told me I can be the torchman!
-Where is your torch?
-I borrowed it to Bosco.
-Where is your stick?
-The other torchman has it.
-What will you use then?
-No worries. I know karate. Bruce Lee was my uncle. And look, there is my grandfather (pekar på tv:n på en random gammal kinesisk man).
och sådär kan jag hålla på i en evighet... Min nya bästis på skolan. T.Peter, han brukar också köra random babbel. Vi ljuger så mycket för varandra att vi börjar få svårt att hålla reda på dem. En helt vanligt konversation mellan mig och Peter kan se ut såhär:
P: Hello, how are you?
H: I am fine, and you?
P: What makes you fine?
H: Just stole a goat.
P: How?
H: I put it under my jacket and ran away.
P: Your lying. 
H: Yes, but I am planning to steal one, just like I stole the puppy yesterday. You know, the one I took under my jacket.
P: Which goat are you stealing?
H: The one over there.
P: It's my goat. Let me give it to you instead so you don't have to be a thief.
H: Let me give you my stolen puppy in return then.
P: No, you know I don't like puppies. Don't be stubborn like your brother.
H; Who is my brother?
P: My grandson.
H: Serestine? So you mean that I am Silvers daughter?
P: if Serestine is Silver's son, and you are Serestines sister then you would of course be Silver's daughter.
Sen kan vi hålla på sådär i evigheters evigheter. och de andra lärarna kan bli rätt tokiga på oss. De brukar säga att Peter är kungen av alla lögnare och att jag är hans lärling. Men det är ändå rätt harmlösa lögner vi kör med.
 

Förkyld... igen.

Nothing new really. Förrutom att jag är sjuk igen. Och testad för Malaria igen. Ingen malaria. Lärarna är dock inte övertygade. De tycker att jag är sjuk för ofta, och de anser att jag inte kan bedöma om jag har feber eller inte om jag inte använder mig av en termometer. Så imorse åkte jag till skolan för att leverera lite saker till Sister Christine som ville ha lite saker från stan. Sen släpade T.Tom mig till doktorn. Inte till sjukhuset denna gång, thank god... Vi åkte istället ut till bydoktorn och hans lilla klinik. Inga blodprov och grejer i byn, toppengrejjt! Jag förklarade snällt och vänligt att jag bara är förkyld. Så nu knaprar jag tre olika sorters piller som jag sköljer ner med lite hostmedicin.  .. Ska nog spendera resten av veckan på Golden för att kurera mig och skriva lite uppsats + rapport. Woop woop. Här kommer lite bilder på puppy <3
 
 
Kan ni förstå att det finns folk som sparkar denna lilla krabat? Trampar på honom? Knuffar ner honom i vattenpölar osv..?! 

Skit ska skit ha...

Jag har gått och blivit snuvig- Perfekt. Jag som är så bra på att vara förkyld. Förmiddagen var inte så givande. Jag kände mig mest hängig och åkte därför in till stan efter frukosten. Åt lunch på Coffe Pot Café som för övrigt har godaste salladen. Gick sen till mitt rum och tänkte att jag skulle sova men det gick sig inte. Jag försökte istället få tag på Barnabas men fick höra av Baker att hans telefon har gått sönder. Men han var i garaget så vi gick ner dit och hälsade på. Fick sen skjuts tillbaka till skolan. Men ingen el. Ovanligt... -.- Så under Games Time chillade vi innan vi gick ner till bönfältet och här börjar skiten. Vi ska hoppa över ett mini-dike och in i skogen. Men saken är den att innan diket så har de av någon anledning satt upp ett ministängsel som räcker upp till halva vaden (why?!). Jag snubblar såkklart och landar med ansiktet rakt ner i marken. Japp, face plant for sure. Jag låg kvar där för att jag var helt säker på att hela mitt ansikte skulle vara nerblodat, men det var bara snor och jord hahaha. Det var bara T.Tom som var med då T.John med hans långa ben var långt framför oss. Jag reste mig och borsta av jorden från mina kläder och fortsatte. Gick typ fem meter innan jag satte ner min fot i kodynga. Mmhm.. Jag hade sandaler också. Men hellre mina plastsandaler än min tygconverse. Och det var liksom inte "trampa-litegranna-i- kobajs"-trampa, det var typ... "gräv-ner-hela-foten-i-kobajs"-trampa. Jag dog lite inombords. Ville gråta. Men jag bet ihop och gick vidare. Väl nere började lärare och elever "stake the beans" medan jag tittade på. Jag fick inte hjälpa till... Men mitt i allt börja det regna. så vi blev tvungna att ta oss upp igen i regnet. Så jag var dyblöt när vi kom fram. Fint. Happy times in Uganda.

Reality Check

Jag vill slänga upp miljoner bilder från min iPhone men det verkar inte gå, så jag kan berätta lite om saker som för mig varit pinsamt här. Mest för att jag vill tänka på annat än barn som blir övergivna, barn som blir misshandlade, barn som bor på gatan, barn som inte har en mamma eller pappa som älskar en, barn som är HIV-smittade, barn som är gravida, barn utan skor, barn som är hungriga mm. Stundvis känns allt så meningslöst, alldeles för stort för mig att hantera, alldeles för tungt. Det är så långt ifrån min verklighet. Men i och med att det är deras verklighet så kan jag inte göra annat än att finnas där för dem med det lilla jag kan göra. Ja, jag är lite halvdeppig. För att jag för första gången har tagit "jobbet hem". Tidigare, på mottagningsgruppen i Uppsala där jag jobbade med alkohol- och drogproblematik, var jag ändå rätt bra på att lämna jobbet på jobbet. När jag kom hem var jag hemma och tänkte inte på mina klienter. Men det är klart att det är annorlunda när det kommer till att vara utomlands, i en skola. Barnen, eleverna är t.ex. inte klienter. Jag skulle inte ge ut mitt privata nummer till min klient precis, och jag skulle inte ta en omväg på stan om jag såg en elev på stan.. Jag är iaf bekymrad för att flickan från Rwanda (som blev dumpad framför skolan av sin mamma) inte dykt upp i skolan på hela veckan. Jag har kikat efter henne i klassrummet och inte sett henne men jag har alltid glömt bort att följa upp det. Förrän idag då. Jag frågade Lillian och hon var också bekymrad. Beata och Peter, hennes lärare sa båda att hon inte dykt upp sen mamman åkte iväg med henne vid polisstationen. Lillian sa att hon skulle gå till polisen igen och anmäla det här. Nu är det helg och jag kommer inte få höra något förrän på måndag...
 
 
Oh well, nog om u-landsdeppigheter, här kommer Top 3: Saker som bara händer Huong.
 
 
#3
Igår spöregna det. Och Blanket (hunden) verkar ha en grej för att vara ute i regnet och rulla sig i lera. Hon brukar hoppa på mig varje gång ag kommer hem från skolan, vilket jag brukar välkomna glatt. Men inte när det regnar, så Happy, min bodaboda-chafför brukar köra mig så nära verandan som möjligt när det har regnat ute så att jag hinner in, undan från Blanket. Men idag var alla bilar parkerade på gården och inte i bilgården som de brukar. Jag kliver av och Blanket finns inte inom synhåll. Tur. Trodde jag. Den där rackaren låg i bakhåll och kom springandes mot mig, blöt, lerig och glad. 
Jag: NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! BLANKET!! NOOO!!!!! Stop it, no. Bad dog, don't jump! BLAAAAAAAAAAANKET!!!! LOOOOOK AT MY BLOUSE!!!! I JUST WASHED IT!!!! Not agaaaaain!!!!!!
och mitt i allt vrålande ser jag att jag har en publik. Turistbussen med ett 20-tal turister har precis anlänt tidigare på dagen och de står alla på verandan och tittar på mig. Skjut mig. 
 
 
 
#2
Jag har ju  datalektioner med lärarna. Det är dags att berätta om min andra eller tredje datalektion i början av min praktikperiod. Jag går igenom internet, vad man kan göra där osv när en lärare säger: I want to see homosexuals.
Jag: ehhh?
Läraren: Yes.
Jag: Homosexuals... okay...
Läraren: Yes, homosexuals performing sex with other homosexuals.
Jag: ehrm, what?
Läraren: Oh, you know. Homosexual girls performing sex with homosexual guys.
Jag: ehm... I don't know....
Läraren: You know!
Jag: eheee, this is youtube. You search on whatever you want. I am going to leave the room now. Should I close the door behind me?
De har inte frågat mig mer om det sen dess hahaha. 
 
Skolan har en dvd-spelare där man kan sätta in ett USB-minne. T.Silver har frågat om det går att visa bilder på tv:n som vi plockat från internet. Det fungerade inte med min hårddisk så jag frågade Jackson om jag kunde få låna hans USB-minne. Jag sparade lite bilder på USB-minnet här hemma och åkte sen till skolan och testade Och det fungerade prima ballerina. Skulle sen visa Silver hur man googlar bildar och hur man sparar dem på usb-minnet för att sen spela upp bilderna på dvd:n. Vi googlar fram lite bilder på schimpanser, orangutanger osv då han skulle hålla en lektion om primates. Men när jag stoppar usb-minnet i datorn händer nåt konstigt. Jacksons alla filer (Massa jobb-dokument, back-up filer, lösenord osv) börjar raderas från minnet. Bara sådär. Jag blir lagom stressad och försöker få stopp på det hela. Men allt försvinner på typ 20 sek. Men paniken tar inte slut här. Nej, för att minnet börjar istället fyllas med porr. Filmer och bilder med namn som "Porn", "SexyAss", "Sexy XX" osv började fylla usb-minnet. och där bredvid mig sitter T.Silver och ser frågandes ut. Jag börjar svettas och bli galet nervös. Jag försöker ta bort filerna men de fylls bara på åter och återigen. Jag mådde så sjukt dåligt resten av dagen för jag vet hur dödsviktigt ens grejer på ett USB-minne kan vara. Väl hemma på Golden undviker jag Jackson så gott det går innan jag tar tag i mig själv och stamma fram: I think I broke your USB...
Jackson: What do you mean?
Jag: It's broken. I don't know what happend. The computor erased your files and replaced them with others...
Jackson sa att han skulle kolla det. Jag vet inte om han lyckades återställa filerna på hans USB, men han har iaf aldrig nämnt nåt om att det fortfarande skulle vara trasigt.. han har inte ens nämnt det faktum att hans usb var fyllt med porr när han fick tillbaka det. 
 
Så, kära lärare på Mutolere. Porrsurfa på ett internetcafé eller nåt istället för i skolans bibliotek. 
 
 
#1
Jag köpte ju en bunt klänningar för några veckor sen. Lärarna har tjatat på att jag ska klä mig i kjol eller klänning istället för mina ständiga jeans och byxor. Jag skulle ju passa såååå bra i klänning.. Dessutom kallar P1 och P2 mig för sir. De säger "Good morning, sir" till mig men "Good morning, madame" till de andra kvinnliga lärare. Och vi kom fram till att det är för att jag har byxor, och de är små och förvirrade. Så, en fin fredag tar jag på mig en av mina nya klänningar. En svart klänning med orange:a blommor som räcker ner till vaden. Det började med kaos på morgonen då jag skulle kliva upp på bodabodan och gör som vanligt, sätter mig gränsle över, det tog dock lite tid då jag skulle krångla med klänningen.
Martha: HUONG!!! YOU SIT LIKE A LADY!!!!!! (sitta damsadel, båda benen på samma sida)
Jag: ehrm, no. I will fall off I do.
Martha: But you wear a dress, you can't sit like a man....
Men trots hennes protester satt jag kvar och tog mig mot skolan. Jag möttes av komplimanger i massor. Jag gick in i staffroom där lärarna Tom, TV och Silver satt.
Silver: OOOOH, SOOOOOOOOOOOO SMART!!!
TV: What a beautiful dress! You look like an real African!!!! Really, really good!!!
Tom: Wow, I feel I have to stand up and shake your hand now!
Silver: We should bow!!!!
och dagen fortsatte med komplimanger i överdrift från lärarna. och det gjorde mig superglad. Eleverna fnittrade dock. Och jag tänker att de är ovana med att se mig i klänning. I slutet av dagen kommer T.Beata fram till mig.
Beata: It's a really nice dress Huong. Really smart. And you dress well in it. But you're not wearing a underskirt right..?
Jag: ....no...
Beata: That's what I thought.. You see... Like me, I have an underskirt. To prevent others to see.. well.. everything. Especially when it's really sunny outside. Like today....
Jag: ...o.m.g.
Jättesnällt att hon sa nåt men var hon tvungen att vänta till slutet av dagen....?
 
Jag ville typ avlida. hahaha. Herregud.. alla lärare, elever... Men efter lite självömkan tog jag mig i kragen och gick och köpte mig ett gäng underkjolar. Jag menar, vad gör detta om 100år? eller om ens 1år. Precis - ingenting. haha. Jag bjuder på denna kära Mutolere Primary School!

Påskhelg

Av någon skum anledning så syns inte mina bilder från min iPhone på datorn. Jag kopplar in min iPhone, och då står det att minnet nästan är fullt, när jag klickar in på på min phone så står det "0 files". Varför är det så? 
 
Oh well, det löser väl sig förr eller senare. Min påskhelg har annars varit bra.  På skärtorsdagen fick jag ta emot en massa inbjudningar till Påskafton, men tyvärr kan jag inte dela på mig och spenderade min påskafton med T.Tom som var först med inbjudan. På långfredagen var jag uppbokad av Barnabas som ville presentera mig för hans syster. Men han gick utan mig haha och jag satt istället på skypen då jag fått order av Klausis att befinna mig där inom 15 min. Han ville fråga när han kan befinna sig i Uganda men jag misstänker att han och Olof bara ville visa upp sig i deras matchande t-shirts.
 
På lördagsmorgonen ååkte jag till Mother Mary och hade cozy time med pojkarna. Pamela var även hemma från skolan så det var kul. Väl hemma var det bara allmänt chill. 
 
Mot söndagen åkte jag till byn Matinza för att spendera min påskafton hos Tom. Åkte ut tillsammans med Judith då hennes familj bor granne med Tom. Vi besökte först hennes familj innan vi gick över till Tom som inte var hemma. Istället fick hans fru och tre barn underhålla mig. Men det gick an det också. Tom kom efter en bra stund. Judith ringde honom och sa "jag är hemma hos dig nu med Christine!" och la på. Christine är mitt namn på Golden Monkey. Det är ett internt skämt här men det visste väl inte Tom om heller haha. Så när han kom hem var han allmänt förvirrad och vi förklarade för honom att de kallar mig för Christine då Sheba inte visste vad jag hette, och istället för att fråga så gav han mig ett namn - Christine. Haha. Så nu kallar alla mig för Christine här på Monkey.
 
Tom sprang iväg för att köpa lite öl så jag och Judith gick över till hennes föräldrars ställe som var typ 50 meter bort för att äta mat. När jag sen skulle återvända sa jag till Judith att jag kan hitta själv. Hon frågade om jag var säker och jajjemänsan, det var jag, jag kan faktiskt se Toms hem härifrån. Trots det följde hon mig halva vägen och lämpade av mig vid stigen som ledde mot hans hem. Vilket jag strunta i totalt och traskade vidare på en annan stig. Efter att ha gått i några minuter började jag tänka: men så här långt var det inte.. och så här många bananträd såg jag inte...
Jag fick skamset ringa Tom och säga att jag var vilse. Han svarade "ja, jag vet, jag är bakom dig. Jag såg när du kom mot oss men bytte riktning helt plötsligt. Ville bara se vart du skulle ta vägen."
 
Lekte lite med hans barn och prata lite skit. Judith kom över och vi blev bjudna på mat än en gång. Det började regna och vi satt och drack öl bara. Jag och Judith hade tänkt att dra oss tillbaka vid 17-tiden men då det spöregnade kände vi inte för att åka nånstans. Men när klockan började närma sig 19 och mörkret började dra in började vi bli lite ängsliga. Det regnade än och vi började fundera på hur vi skulle ta oss hem. På en Bodaboda skulle det ta omkring 30 minuter vilket inte kändes lockande då det regna och vägen skulle vara lerig och översvämmad... jag sa åt Judith att ringa hennes chef, dvs. Sheba och säga åt han att skicka en bil. men hon vågade inte, och inte jag heller. Efter en stund får Judith en snilleblixt - vi ringer till Jackson och ojar oss över att et regnar och att vi inte kan ta oss hem, vi övernattar istället. Han ska då erbjuda sig att hämta oss. Vi ringer men hans mobil är avstängd.... Judith vill nu att jag ringer Barnabas, men då jag är barnsligt grinig på Barnabas för att han dissade mig på långfredagen så ville jag inte ringa. Judith ringer då Esther och säger det vi skulle sagt till Jackson. Esther sa åt oss att sluta fjanta oss och ta en bodaboda hem istället.... Då gav vi upp. Nästan. Jag tänkte att jag måste suck it up och ringa Sheba. Så jag ringde honom.
Sheba: Christine!! Are you and Judith back??
Jag: ehrm,.. no, not really. We got disturbed by the rain so we couldn't get back... so...
Sheba: Oh, sorry! Let me send you a car!!
Så lätt var det haha. Så en timme senare kom Barnabas tillsammans med Esther och precis då upphörde regnet.
 
Måndag började segt. Denis kikade förbi och vi pratade lite innan jag åkte iväg till T.Jackline för en lunch. Var där en stund innan Pamela ringde och sa att hon skulle åka till skolan igen så jag drog mig till Mother Mary för att eskortera henne till skolan. Kikade lite på hennes skola innan jag åkte in mot stan igen. Väl framme hann jag knappt komma in i mitt rum innan T.Tom ringde och fråga om jag ville komma och dricka öl med han och hans vänner. Så jag ringde min Bodaboda och sa åt honom att vända för vi ska åka igen. Så kvällen har spenderats i en bar långt ute i byn med ett gäng gubbar. 
 
Såhär var alltså min påsk i Uganda!